torstai 9. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uusi minä....

....Vai miten se nyt menikään?

Joulun jälkeen varmasti moni on alkanut jo välipäiviä viettäessä miettimään tulevia uuden vuoden lupauksiaan ja ainakin naisilla (yhtään sen enempää kategorisoimatta) se tuntuu aina kääntyvän laihdutuksen tai ylipäätään hieman terveellisempien elämäntapojen puoleen. Uhataan lähteä lenkkipoluille ja kuntosaleille hikoilemaan ja syödään salaattia ja rahkaa päivät pitkät. Nopeasti uutuuden viehätys kaikkoaa ja siirrytään sohvalle Ben&Jerry's -purnukan kanssa... Toki niitä oman elämänsä voittajiakin löytyy ja kaikki propsit heille ja heidän päättäväisyydelleen! :)

Itse en sen kummempia uuden vuoden lupauksia tehnyt ja uusi vuosi vaihtuikin kotona töllöä katsellessa ja ajoissa unille mentäessä. Naureskelin itsekseni uuden vuoden aattona JA päivänä salilla yksin hikoillessani kaikille niin humalaisille ja krapulaisille immeisille. No excuses bitches ;) Kun on salipäivä niin on salipäivä, vaikka sen olenkin vain itselleni luvannut eikä valkku huohota niskaan :)

Työkaverin innoittamana osallistun kuitenkin tammikuun ajan haasteeseen; 30 Day Ab Challenge. Tätä vatsatreeniä vedellään muun treenin ohella nyt tammikuu! Päivässä numero yhdeksän alkaa tänään ja vielä jaksaa :D Hyvin ehtii vielä mukaan ;)

Kuva täältä


Samoin pitelen omasta tahdostani herkutonta tammikuuta eli sokerit hus hiiteen! Samoin kaikki rasvainen ja epäterveellinen ruoka. Tuo rasvainen ja suolainen herkuttelu ei ole ehkä ominta alaani, mutta makeat sitäkin suurempi intohimo. Niitä ilman nyt mennään tammikuu ja jatkossakin yritän todella hillitä määrää, joka välillä tuntuu räjähtävän käsiin ja pahasti. Pepsi Maxia pitelen kaikelta varalta jääkaapissa pahimpiin mielitekoihin ja onhan sitä jo pari lasillista mennyt tässä ensimmäisen viikon aikana :)

Jos nyt jotain pitää itselle luvata vuoden vaihtuessa uuteen ja aina vain parempaan, niin tuo herkuttelun rajoittaminen on varmasti yksi niistä. En rupea mihinkään totaalilakkoon (poislukien tämän tammikuun), mutta kaikkea kohtuudella voisi olla se paras lausahdus tähän. Samoin pyrin pitämään muun syömisen mahdollisimman yksinkertaisena ja puhtaana, kuten jotkut sanoisivat. Perusruokailutottumukset tätä jo ovatkin olleet pitkään ja niiden pohjalle on hyvä rakentaa ja sillä setillä mennä eteenpäin tätä kevättä. Ja jos jonkun asian vielä haluan itselleni luvata on lihas-/kehonhuolto! Odottelin innoissani työpaikan jumppia alkavaksi, koska syksyllä oli tarjolla venyttelytunteja, joihin olisin nyt ilmoittautunut. Pettymykseksi huomasin, kun kevätkalenterin avasin, ettei näitä enää ole :/ Pah, huollan itseäni sitten kotona.

Mitä muuta tähän arkeen? Sali kulkee ja kulkee muuten hyvin! Kunhan vaan saa treenata, niin pysyy mieliteot kurissa :D Olen huomannut ja tainnut mainita ennenkin, että treenipäivinä ei tee mieli mitään herkkuja, mutta annas olla kun pitelet lepopäivää ja pahimmassa tapauksessa olet kotona koko päivän.. Huh... Sunnuntaina oli jonkinasteinen sortuminen lähellä, kun olin kotona koko päivän ja katselin boxilta Rillit huurussa -maratonia sohvan pohjalla. Noh, itsepähän tuonkin tilanteen itselleni loin ja kyllä siitä selvisinkin. Kasvataa luonnetta :D

Tähän väliin kuvasaastetta viime päivien ruokailuista.


Proteiinipudding mustikoilla ja cashew-pähkinöillä

Tein aivan jumalaisen hyvää savulohi-pinaattipastaa menneellä viikolla ja uusi savulohi odotteleekin jo jääkaapissa valmistusta. Suosittelen testamaan!

Tarvitset vain:
- Savulohta (lämminsavu)
- Täysjyväpastaa
- Pinaattia (itsellä oli pakasteessa)
- Sipulia
- Hieman Kevyttä ja Paksua
- Suolaa ja pippuria
-Oliiviöljyä

Keitin pasta erikseen ja sulattelin pinaatin kattilassa. Kuullotin sipulin paistinpannulla pienessä määrässä oliiviöljyä. Lisäsin sulaneen pinaatin (jos on pakasteversio, kannattaa valuttaa suurin osa nesteestä, ettei tule vetistä). Heitin sekaan keitetyn pastan ja savulohen sekä mausteet ja kerman. Antaa hieman lämmetä ja voilá! Niiin herkullista :)
Viikonloppuna oli vuorossa "pohjatonta" pizzaa eli jauhelihapohjalla olevaa versiota ja suosittelen tätäkin kokeilemaan. Ohjeita tähän löytyy esimerkiksi Monnan ja Jonnan blogeista :)
Olen nyt viime aikoina lisäillyt normaaliin syömiseen hieman lisää hiilareita salipäiville. Esimerkiksi aamulla menee puuron kyljessä banaani ja riisikakkuja lounaalla. Olen myös ennen vuoden vaihetta vaihtanut kahvin teehen ja vihreää teetä kuluukin nykyään ihan kiitettävästi :) Kahvin "lopettaminen" oli itseasiassa seurausta joulun alla saadusta vatsataudista, joka jatkui toista viikkoa ja tuolloin ei kahvi eikä kyllä mikään muukaan maistunut. Vatsataudista selvittyäni siirryin teehen ja silloin tällöin saatan juoda kupin kahvia, mutta tässä pysytään nyt ainakin tältä erää :)
Yritän jatkossa tsempata myös tämän kirjottamisen suhteen, jos joku näitä jorinoita jaksaa vielä lukea :D

Palataan taas :)

Tiistain lätkämatsista hieman artistista kuvaa :D


;) - ja Pepsi Max vieressä!


-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)