perjantai 28. syyskuuta 2012

Kahvakuulailua

Huomenta,

tulipa nukuttua yö hyvin eilisen hikoilun jälkeen. Eilen pääsin tosiaan testaamaan jo aikaisemmin mainostamaani kahvakuulaa, jota ei ole aikaisemmin vain syystä tai toisesta tullut testattua. Uskoisin suurimpana syynä olevan tekniikan puutteen ja en usko, että tavallisilla ryhmäliikuntatunneilla, jossa kaikille pitää saada hiki pintaan 45 minuutissa sitä olisi oppinut kunnolla ja se olisi saattanut tehdä hallaa vain kropalle, selälle varsinkin. Olen kuitenkin aina halunnut päästä testaamaan lajia ja nyt siihen avautui paikka.
kuva
Ilmoittauduimme ystäväni kanssa erään liikuntakeskuksen alkeis- ja tekniikkaharjoitustunnille, joka oli kahden tunnin intensiivinen tekniikkakeskeinen harjoitus. Iloksemme huomasimme paikalle saavuttuamme, että olimme tällä kertaa ainoat osanottajat ja saimme täydellistä yksitysopetusta :) Parasta!

Kaksituntinen oli erittäin monipuolinen ja tekniikkaan keskityttiin paljon. Harjoittelimme yleisimipiä heilautuksia, työntöjä ja rinnallevetoja sekä testailimme erilaisia variaatioita. Kävimme myös läpi kuulan avulla tehtäviä jalkalihasliikkeitä sekä pelkästään käsille tarkoitettuja ja loppuun vielä vatsalihastreeniä. Suurin osa ajasta meni tekniikan harjoittelemiseen ja toistoihin toistojen perään. Suurin osa liikkeistä oli melko yksinkertaisia ja pienellä hiomisella ja valmentajan avustuksella ne saatiin kohdalleen helposti.

Otimme myös muutamia 3-4 minuutin sarjoja, joissa yhdistetti useampi liike. Valmentaja otti aikaa ja aina 30 sekunnin välein huudettiin liikettä, joka piti suorittaa. Voin vain sanoa, että hiki virtasi :) Nämä sarjat olivat erittäin tehokkaita ja niissä tarkoituksena oli kuormittaa samoja lihasryhmiä aina useampi harjoitus peräkkäin, joka sai kyllä tuntumaan ihanan poltteen lihaksissa.

Alkuun olimme varmoja, ettemme saisi kahdestaan kahta tuntia kulumaan, mutta niin vain kello näytti yhdeksää kun viimeisiä venyttelyjä aloimme tekemään. Innostuimme ystäväni kanssa lajista niin paljon, että otimme liikuntakeskuksen tarjouskuukauden ja ensi viikolla jatkamme tätä harjoittelua :) Ties vaikka innostutaan oikein kunnolla. Hieman harjoittelua tämä vaatii ja ehkä rannesuojia, nyt nimittäin ranteet ovat hieman hellänä kuulalla hakkaamisesta :)

Oletko sinä testannut kahvakuulaa ja mitä mieltä olet lajista?


kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)