torstai 27. joulukuuta 2012

STOP herkuille ja ylilyönneille

Huh,

onneksi joulu on ohi ja normaali arki alkaa. Syömistä rakastaville joulu on juhlaa, mitään muuta ei olla tehtykään kuin vain syöty joka välissä. Joka vierailun yhteydessä jotain syötävää, joulutorttuja, pipareita, suklaata, lisää joulutorttuja, litratolkulla glögiä... Huhheijaa. Ylilyöntejä ja jatkuvaa turvotusta. Jossain vaiheessa jo ihan pahaa oloa. Alkoi jo aattoaamuna ahdistaa jatkuva syöminen ja napostelu, kun aamupalalta suunnataan suoraan joulupuurolle ja siitä suoraan joulupöytään. Thank god for normaali aamupala tänä aamuna :D Hyvin huomaa, että syömistottumukset ja -tavat ovat muuttuneet ja juurtuneet takaraivoon. Joka aterialla miettiä proteiinin saantia ja sitähän ei esimerkiksi aamupalalla juuri saanut. Puuroa ja leipää. Kaikki jouluna syödyt hiilarit ja rasvat ovat pakkautuneet reisiin, pakaroihin ja vatsaan ja turvotusta on havaittavissa.

Siltikään, vaikka on tullut syötyä, ei morkkista ole. Annoin itselleni luvan löysäillä joulun ja herkutella kaikella mahdollisella mitä mieli tekeekään, mutta nyt palataankin takaisin ruotuun. Oli kuitenkin mukavaa vaihtelua antaa vain mennä ja lomailla tästä normaalista arjesta ruokailun ja liikunnan suhteen. Kiva myös huomata, että muutkin kanssasiskot ovat ottaneet saman mentaliteetin joulun aikaan ja antaneet palaa, nytkin onkin sitten helppo palata ruotuun yhdessä ;) toinen toistaan tsempaten, kierteeseen ei jäädä!

Joulu meni muuten rauhallisesti Keski-Suomessa kyläillen. Siellä käyminen on aina hyvin hektistä, kun joka paikassa pitää juosta ja käydä moikkaamassa kaikkia, kun siellä kerran on. Ajelimme takaisin jo aattoiltana ja loput pyhät menikin omilla vanhemmillani, kas, syöden ja vain oleillen :)

Eilen pääsinkin kuitenkin jo hyvin treenin makuun. Meillä on tasakattoinen rivarinpätkä, josta pitää aina silloin tällöin käydä tiputtamassa lumet alas. Kävimme avokin kanssa rehkimässä vajaan parituntisen katolla ja kyllähän siinä hyvän hien sai pintaan kolaa heilutellessa. Kaloreita paloi 1189 :)Ai niin, sain joululahjaksi uuden sykemittarin <3 Vanhasta oli remmi rikki ja en ollut sitä vielä ehtinyt käydä korjauttamassa. Pukki toi sitten Polarin FT60:n :) Taas on lisää motivaatiota treenata.

Tänään suuntaan salille ja käyn tekemässä jalkatreenin. Eiköhän tästä joulun löysäilystä saatu taas lisää puhtia treeniin, eikö? :)

Miten teillä sujui joulu? Tuliko syötyä ja laiskoteltua? ;)

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)