maanantai 10. joulukuuta 2012

Yhteenveto, viikko 49

Hyvää huomenta,

ja hyvää maanantaita! :) Nyt lähdetään positiivisella ajattelulla liikkeelle tähän viikkoon, vaikka selkä temppuilee edelleen ja salille eikä lenkille oikein pääsekään. Turha tässä on marista, se ei hyödytä mitään. Katselen tätä tilannetta nyt vielä hetken ja jos ei helpota, niin suuntana sitten työterveys ja fyssari. Istumatyö kun ei oikein helpota tätä olotilaa.

Mutta viime viikkoon: liikunnan suhteen hyvin hyvin niukka. Selkä alkoi siis temppuilemaan toissa viikon perjantaina ja on jumitellut siitä asti enemmän ja vähemmän. Viikonlopun ja alkuviikon lepuuttelinkin, mutta keskiviikkona tuntui jo siltä, että oli pakko päästä liikkumaan. Viimeiset vajaa yhdeksän kuukautta pientä kesällä ollutta taukoa lukuunottamatta on rehkitty salilla ja lenkkeilty enenevissä määrin, joten tuntuu ettei tällainen pakkolepuuttaminen sovi omaan pääkoppaan. Kävinkin keskiviikkona polkemassa kuntopyörää tunnin verran eikä selkään sattunut yhtään. Illalla kuitenkin se alkoi taas jumittelemaan... Äh!! Torstaina selkä tunti taas vetreältä ja kävin illasta rauhallisen lenkin koiran kanssa.

Vaikka liikkeessä ollessa selkään ei satukaan, niin olen loppuviikon ottanut kuitenkin varman päälle ja pieniä koiralenkkejä lukuunottamatta lepuuttanut. Ei oteta riskejä :) Ehkä tämä tauko tuo pientä lisäboostia treeniin, kun salille taas pääsee.


Vko 49
 Mutta vaikka treenit ovat jääneet vähiin, on sitä jotain tehty vissiin ruokailujen suhteen oikein, kun pudotusta on tullut viime viikkoon -0,4kg, Hiphei!! :) Aletaan lähestymään seitsemääkymmentä hyvää vauhtia :)

Perusruokailuissa pysytty lähes koko viikko ja suunnitellusti ja säännöllisesti syöty. Olen nyt pari viikkoa syönyt aamupuuron mehukeiton sijaan mansikoilla ja olen niin ihastunut tähän yhdistelmään, etten vaihda enää pois :) Taas näitä parempia ja terveellisempiä valintoja :)

Olen kuitenkin huomannut tässä treenitauon aikana ja sohvalla makoillessa, että mielitekoja on huomattavasti enemmän kun silloin, kun on saanut treenit tehtyä. Salin ja muiden treenien tuottama mielihyvä ja hyvä olotila aiheuttavat sen, ettei mieli tee edes mitään roskaa ja valinnat ovat huomattavasti helpompi tehdä siihen terveellisempään suuntaan. Sohvalla makoilessa ja telkkaria töllöttäessa voisi aivan hyvin napostella koko ajan jotain ja sitä tulikin joskus tehtyä.. Mutta hyvin olen pysynyt niissä terveellisissä valinnoissa myös tämän tauon aikana ja mieliteot on potkaistu takas sinnne mistä ne on tulleetkin :)

Pari pientä poikkeusta on kuitenkin tähänkin viikkoon mahtunut, joista en kuitenkaan ole pahasti itseäni soimannut. Lauantaina lähdimme juhlistamaan mummoani, joka täytti kunnioitettavat 90 vuotta. Olimme juhlistamassa häntä setäni luona ja siellä olikin tarjolla ruokaa, juomaa ja erilaisia herkkuja. Aluksi ruokailtiin ja alkuun olikin taivaallista, ja kermaista, sienikeittoa. En koskaan ole ollut sienien ystävä, mutta tämä oli hyvää!! Onneksi lautaset olivat pieniä ja samoin myös annokset, jotta keittoa riitti kaikille :) Pääruoaksi tarjolla oli karjalanpaistia. Lautasen kun sai koota itse, päätyi lautaselle pääosin lihaa, yksi peruna ja salaattia :) Jälkkäriksi pala kakkua, juhlimassa kun oltiin :) Alkoholit jäivät jälleen taas muille. Illasta sitten peruspöperä eli kanasalaattia päivälliseksi ja iltapalaksi rahkaa.

Toinen poikkeus oli sunnuntain aamupala. Sämpylöitä (täysjyvä) kaikkien lisukkeiden kera. Oli muuten hyviä pitkästä aikaa!! Mutta.... Vatsa mourusikin sitten koko loppupäivän. Ei vaan sovi mulle. Pysyn sillä puurolinjalla :D

Tästä nyt sitten seuraavaan viikkoon taas ja kohti pienempiä lukemia. Toivotaan, että pääsisi jo treenaaman tällä viikolla. Selkä on antanut ihan hyviä merkkejä koko viikonlopun, aamuisin ei yhtään kipeä eikä päivänkään mittaan ole juuri kipeytynyt. Tänään aamulla herätessä ei kipuja :)

Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)