keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Habapumppia ja kokeilussa kuivakuppaus

Heippis!

Viikon salitreenilöt on täällä aloitettu. Alunperin oli tarkoitus käydä vääntämässä jalkatreeni tiistaille, mutta työpäivän ollessa päätöksessä tuntui, ettei rahkeita ihan siihen suoritukseen riitä. Kuitenkin halusin salille, joten vaihdoin käsi- ja olkapääpäivän tiistaille.


Salille kun pääsin, niin fiilis pomppas kattoon ja sain hurjan hyvän treenin tehtyä! Vuorossa oli siis hauikset, ojentajat ja olkaäät. Hauiskääntöihin nappasin taas isommat painot ja hammasta purren puskin jokaisen toiston ylös! Kyllä sitä voimaa näistä rimpuloista alkaa pikkuhiljaa löytymään ;) 
Olkapäillekin tein huippuhyvän supersarjan, joka poltteli kivasti aina sarjojen lopussa. Josko niihinkin saisi muotoa vähän jossain vaiheessa. Ja treenin päätteeksi tottakai vatsoja.

Hauikset
Vuorohauiskäännöt istuen kp
Hauiskääntö levytangolla
Hauiskäännöt tasatahtiin kp
Keskitetty hauiskääntö kp

Ojentajat
Ojentajapunnerrus taljassa
Ranskalainen punnerrus kp
Dipit

Olkapäät
Arnoldit kp (lämmittely)
Viparit sivuille kp (s)
Viparit eteen kp (s)
takaolkapäät kp (s)
Pystysoutu kahvakuulalla

Vatsat
Kylirutistukset kahvakuulalla
Rutistukset jumppapallolla
Kierrot levypainolla

Treenin päätteeksi vielä 20 minuutin aerobinen portaiden nousua. Jostain sen energian vaan löysin tähänkin!

Aika: 01:23:03 (20 min aerobinen)
Kalorit: 836
Keskisyke: 143
Max.syke: 177

Sitten päivän toisern aiheeseen: kuivakuppaukseen tai toisella termillä imukuppihierontaan. 
Onkos kukaan testannut ennen? Omia kokemuksia saa kommentoida :)

Lueskelin tässä päivänä muutamana aiheesta ja hetken mielijohtesta päätin imukupit tilata. Ne saapuivat tänään ja pääsivät heti testaukseen. Paketissa oli mukana 4 eri kokoista imukuppia, jotka soveltuvat eri alueille, pienin kuppi esim. niskaan ja isoin pakaroille tai reisille.

 
Imukupit aiheuttavat iholla alipaineen ja niitä joko liikutellaan iholla hieronnan lailla tai voidaan käyttää pistehoitona kipeille lihasjännityspisteille. 

Mihin kuivakuppaus auttaa?
- Lihasjännitykset
- Rentoutus (lämpö)
- Aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi
- Verenkierron vilkastuttaminen
- Kosmeettinen selluliitti
- Kuona-aineiden ja nesteen poisto
- Kipu- ja akupisteet
- Urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto
- Kivut ja turvotukset

Itse lähdin kokeilemaan lähinnä verenkierron vilkastuttamisen kannalta sekä tietenkin jos ihon, varsinkin reisien, epätasaisuutta saisi kohennettua ;) Reisien verenkiertoa pitäisi elvyttää, kylmällä ilmalla reidet usein kylmettyvät.

Ensikokemus: AUTS. Alipaine tuntuu ja tuntui alkuun jopa hyvin epämiellyttävältä, mutta tunteeseen kyllä tottui. Yllättävän helppo oli itselle hoitoa tehdä, mutta tietysti kaverin kanssa varmasti paljon helpompaa. Rasvaa tässä hommassa tarvitaan ja paljon. Ilman sitä ei näitä kannata käyttää. Kovin pitkää rupeamaa en ensimmäisellä kerralla tehnyt, sillä ohjeistuksen mukaan kannattaa aloittaa varovasti ja pienellä paineella. Käsittelin ulko- ja takareidet isoimmalla imukupilla, joka saattaa olla se miellyttävin näin alkuun, pienemmät saattavat hieman kirpaista :D

Tarkoitus on nyt viikon tai pari tehdä opertaaio päivittäin ja siitä jatkaa harvennetulla tahdilla. Katsotaan mitä tuloksia syntyy! Testailua siis jatketaan ja tuloksia sekä tuntemuksia päivitetään :)

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)