sunnuntai 11. marraskuuta 2012

HIITiä harjoitteluun

Moikka!

Tänään aamulla saavutin välikuoleman kotiin lenkiltä päästyäni. Kuten otsikosta arvata saattaa, kävin vetäisemässä aamuaerobisena HIIT-treenin. Huh, urheilun ihanuuttaa ja hulluutta samassa paketissa :D On se jännä, että yhtä aikaa voi olla samalla niin huono ja hyvä olo.

HIIT eli High Intensity Interval Training. Tämän intervallitreenin sanotaan nostavan kuntoa tehokkaasti ja parantavan maksimaalista hapenottokykyä. Aineenvaihdunta pysyy korkealla pitkään suorituksen jälkeenkin. Joissain lähteissä lukee, että tällä saa korvattua hyvin tunnin lenkin. Kunto nousee nopeasti ja spurtteja voi lisätä treeniin ihan oman jaksamisen mukaan :) Äärimmäisyyksiin ei tietenkään kannata lähteä.

Tällaisella lähti siis oma aamuni liikkeelle tänään. Kävin ensin käyttämässä koiran ja lähdin sen jälkeen suoraan kohti pururataa. Suoritus oli seuraavanlainen:

Alkulämmittely kävellen
1min spurtti
sykkeen tasaus tasolle 3
30sek spurtti
sykkeen tasaus tasolle 3

30sek spurtti
sykkeen tasaus tasolle 3

30sek spurtti
sykkeen tasaus tasolle 3

30sek spurtti
loppukävely

Ensimmäinen spurtti oli kamala. Vauhti oli lähellä hyytyä lopussa ja kun minuutti oli kulunut sydän hakkasi hulluna. Syke 194 :D Uudet maksimit siis löydetty. Ja kaiken lisäksi palautuosuuteen sattui ylämäki, joten syke ei laskenut niin nopeasti kuin toivoin.

Kaksi seuraavaa spurttia olivat hyviä ja palautuminen melko nopeaa. En ottanut sen kummemin kellosta aikaa, kuinka nopeasti syke laski (sykemittarissa tasot 1-5), mutta sellainen parin minuutin pätkä tuli aina palauteltua. Neljännen spurtin jälkeen huomasi, ettei syke laskenut niin nopeasti kuin kahden edellisen jälkeen, joten päätin seuraavan olevan viimeinen. Viimeisin spurtin jälkeen kävelin loppumatkan kotiin.

Huikea fiilis aamuisen treenin jälkeen!! Otan kyllä tämän jokaviikkoiseksi ainakin nyt hetkeksi ja sekuntikellolla otan ajat ylös, niin näkee kuinka nopeasti kehittyy :)

Aamupalan puuromäärää nostin hieman normaaliin verrattuna aamutreenin takia, hieman polttoainetta keholle :)

Aamupalaa
Sykemittarista on kyllä tullut vakiovaruste niin lenkkipoluilla kuin salilla. Tästä on vain remmi poikki eikä kello voi pitää ranteessa :( Olen haaveillut uudesta sykemittarista, Polarin FT60 tai FT80 olisi kivoja, katsotaan jos pukki toisi, hieman olen vihjaillut.. ;)


Käväistiin tänään minun isovanhemmilla perinteisellä isänpäivälounaalla ja tarjolla oli lohikeittoa. Oli muuten hyvää <3 Valmiita leipiä oli myös tehty iso kasa valmiiksi. Kinuskikakkua oli tarjolla kahvin kanssa. Otin pienen palan. Aiheutti pahan olon melkein saman tein :( Ei olisi pitänyt ottaa koko palaa... Sellainen sokeripommi se oli ja kyllä vatsa siitä muistutti heti. Meni ehkä kymmenen minuuttia, niin sisuskalut reagoivat :o Kummallista..

Loppu ilta ihanaa köllöttelyä sohvalla ja huomenna taas yhteenvetoa viikosta ja maanantaipunnitusta.

Ihanaa isänpäivää kaikille <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)