tiistai 6. marraskuuta 2012

Muutosta saliohjelmaan

Moikka!

Tulin eilen salille rehkiessäni siihen päätökseen, että taidan vaihtaa takaisin 2-jakoiseen saliohjelmaan. Olen nyt jonkin aikaa tehnyt treeniä 3-jakoisella ja tuntuu, etten ihan niin hyvin saa itsestäni irti varsinkaan yläkropan kanssa. Jalkatreeniin ei tule ohjelman vaihdossa yhtään muutosta ja se onkin pysynyt saman aina välillä liikkeitä vaihdellen jo jonkin aikaa ja tuntuu ainakin olevan erittäin tehokas. Yläkropan tulenkin siis jatkossa treenaamaan melkolailla kokonaan hieman liikkeitä varioiden.

Yläkropalle tulee nyt kokonaisuudessaan kaksi treeniä per viikko ja samoin jaloille. Yläkropan kohdalla painotan vain toisena päivänä enemmän selkää ja toisena rintaa käyden kuitenkin kaikki lihasryhmät läpi. Katsotaan miten likan käy :)

Tällä taidan mennä sitten eteenpäin jonkin aikaa hakien kestävyyttä. Treenipäivät eivät varmastikaan tule koskaan olemaan kopioita toisistaan vaan liikkeitä tosiaan varioin ja painottelen eri päivinä hieman eri lihasryhmiä, jottei treenistä tule tylsää :) Aikaisemmin kun treenasin 2-jakoisella ohjelmalla, se tunti hyvältä eikä älytöntä väsymistä tullut missään vaiheessa.

Googlailin eilen hieman treenijakojen hyviä ja huonoja puolia ja taas löytyy paljon puolesta ja vastaan puhujia. Toiselle sopii toinen paremmin kuin toiselle. Yhtä oikeaa ja ainoaa ei ole ja jostain luinkin, että muutaman kuukauden välein vaihdettava jako saakin parhaat tulokset aikaan. Joten eiköhän mennä nyt tällä suunnitelmalla muutama kuukausi eteenpäin ja katsotaan sitten uudestaan.

Mitä olette mieltä muutoksesta? Miten teillä saliohjelmat koostuu?

Mutta jos mennään eiliseen treeniin. Vuorossa oli lempparini, eli jalkatreeni :) Jostain kumman syystä saan siitä aina niin hyvin irti ja aina saa jalat täristen kavuta alas salin portaat. Kivaa!

Jalkapäivää
Kyykky laitteessa
SJMV
Jalkaprässi
Polven ojennus
Lonkan ojennus
Loitontajat
Lähentäjät
Yhden jalan kyykky
Pohkeet prässissä
Pohkeet omalla painolla

Vatsat
Rutistukset laitteessa
Rutistukset levypainolla
Kierrot levypainolla
Kyljet kp
Hooverit

Taas mahtava fiilis treenin jälkeen. Tämä treenaaminen koukuttaa kyllä pahasti, hyvällä tavalla :)

Tänään onkin vuorossa sitten yläkroppaa ja seuraava postaus taitaakin olla sen jälkeisiä tuntemuksia, kannattiko vaihtaa treenijakoa vai ei.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)