maanantai 15. lokakuuta 2012

Pienillä päätöksillä ja oikeilla valinnoilla eteenpäin

Moikka!

Inspiroituneena Jutan eilisestä blogikirjoituksesta, päätin hieman kirjoitella tähän maanantai-iltaan vielä omaa näkemystäni ja kokemuksiani liittyen päätöksiin ja valintojen maailmaan.

Olen lähes koko aikuisikäni ollut pienellä laihdutuskuurilla, joka on aika-ajoin johtanut aina repsahduksiin ja ylilyönteihin, jotka taas ovat tehneet omasta olosta tunkkaisen ja ahdistuneen, sillä en ole tuntenut kehoani omakseni. Päätöksiä on aikanaan tullut tehtyä: "Huomenna aloitan..", "Maanantai aloitan...", mutta jostain syystä ne eivät ole koskaan pitäneet. Aina on repsahdettu vanhoihin tapoihin ja yhtään ei ole auttanut se, että toinen osapuoli ehdottaa pikaista käyntiä kiinalaisessa tms., joissa itsehillintä ei ole koskaan pitänyt. Usein myös on käynyt niin, että kaupassa hevi-osastolla kärryä täytellessä on pohtinut viikon ruokia ja kauppareissu on aina tai hyvin usein päättynyt kierrokseen karkkihyllyn kautta. Terveelliset ja ravitsevat ruoat ja niiden positiivinen vaikutus on aina kääntynyt päälaelleen kun pakkasesta kaivettu jäätelöpaketti on tuhottu yhdessä illassa... YKSIN..

Tämä nykyinen tilanne tuntuu jotenkin todella erilaiselta. Tämä tuntuu oikealta. Tämä tuntuu siltä, että olen tehnyt päätöksen, joka pitää pitkään. Olen asettanut itselleni selkeän tavoitteen olla fyysisesti hyvässä kunnossa ensi kesänä, kun astelen alttarille toisen osapuoleni kanssa. Aivan varmasti päämäärän ja tavoitteen asettamisella on oma vaikutuksensa ruodussa pysymiseen ja valintojen merkitykseen. Tässä sivussa olo on virkeämpi, elinvoimaisempi ja muutenkin kokonaisvaltaisesti parempi. Terveellisen, ravintorikkaan ruoan syöminen tuo hyvän olon eikä herkkuja tee mieli ahmia kaksin käsin (ainakaan tällä hetkellä) ja mielin määrin. Ja vaikka niin joskus tapahtuisikin, se kannattaa ottaa vain yhtenä vastoinkäymisenä ja puskea taas eteenpäin kohtia parempia hetkiä. Niitä kuitenkin löytyy varmasti enemmän :) Oikeilla valinnoilla, olivat ne sitten pieniä tai suuria, pääsee eteenpäin projektissaan ja siitä ei voi tulla muuta kuin hyvä mieli. Karkkihyllyt on viimeisen kuukauden aikana kierretty kaukaa eikä jäätelöaltaasta ole nähty vilaustakaan. Markettien hevi-osasto on ollut ensimmäinen, johon suuntaan ja jos mieli tekee jotain hyvää, käyn nappaamassa jonkun hyvä proteiinipatukan matkaan :)


kuva
Aloitin monen vuoden tauon jälkeen kuntosalin ja olen jäänyt koukkuun. Odotan innolla aina seuraavaa treeniä ja pyrin vaihtelemaan treeniä aina silloin tällöin, että into pysyy päällä ja se onkin viimeiset 7 kuukautta pysynyt :)

Loppuun vielä inspiroivaa ja motivoivaa kuvaa kuvankauniista JNL:stä, joka keimailee salamavalojen välkkeessä aika ajoin.

kuva
Mahtaakohan kommentointi toimia? :o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)