maanantai 29. lokakuuta 2012

Kokeilussa gratiinit ja rahkaletut

Moikka,

ajattelin pienen postauksen laittaa eilisen kokeiluistani. Viime kerralla kaupassa tarttui mukaan tarjouksessa olleet uutuusgratiinit, joita oli muistaakseni neljää erilaista vaihtoehtoa olemassa ja ovat mukavaa vaihtelua normaaliin arkiruokaan.


Omaan kärryyni otin altaasta mukaan kuvassa näkyvän bataatti-juuresgratiinin sekä vielä kasvis- sekä parsakaali-/kukkakaaligratiinin. Ravintoarvot näissä tuotteissa eivät olleet kovin korkeat, vaikka mukana onkin kermaa sekä sulatejuustoa, joten päätin ottaa testaukseen.


Näky pussista ottaessa ei ollut kovin houkutteleva, kuten voi kuvitella ja tätä visualisoimaan nappasin vielä kuvankin :D


Noh, eikun vuoka uuniin 35 minuutiksi ja kerran sekoitin välissä. Lopputulos oli tämän näköinen:


Maku oli kermainen. Ja juustoinen. Sellainen johon en ole hetkeen tottunut. Hyvin kuitenkin juureksetkin seasta maistuivat ja oli tosiaan vaihtelua normaaliin arkiruokaan, joka saattaa olla välillä hieman kuivakan näköistä. Gratiinin kyytipojaksi paistoin jauhelihaa ja söin myös pari tomaattia.


Iltapalaksi päätin tehdä meille rahkalettuja, joita olen jo pitkään halunnut testata ja nyt oli aikaakin kun kellojen siirrosta johtuen tuntui, ettei päivä lopu koskaan :)

Tällaisella reseptillä tein:

Rahkaletut

1 prk rahkaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl makeutusainetta (Steviaa)
1/4 tl suolaa


Tuosta ohjeesta tuli neljä paksuhkoa ja sopivan kokoista lettua, jotka kyllä täyttivät vatsan koko loppuillaksi. Hieman vaihtelua myös kylkiäisiksi, kävin hakemassa kaupasta pari vauvojen hedelmäsosetta, toinen oli metsämarja ja toinen banaani-mango. Myös pähkinävoi löysi tiensä lettusten päälle :)


Hyvää oli tosiaankin täyttävää. Yhden letun ravintoarvot ovat suunnilleen seuraavat: 140 kcal / proteiinia 12,1 g / hiilareita 14 g / rasvaa 3,6 g. Vehnäjauhot tuovat hieman hiilareita tuohon, mutta jos haluaisi vähähiilarisen vaihtoehdon, niin mantelijauhoa suosittelevat. Pitää varmaan seuraavan kerran testata sitä :)

Vielä kuva valmiista lettusesta

4 kommenttia:

  1. Jos protskujauhoja on talossa niin kokeileppa 1 mitta protskua ja 2 valkuaista ja hiukan kanelia sekaisin kipossa ja paistat pannulla. Ihan törkeän hyvää, vähäkalorinen ja ei nimeksikään hiilareita :) Meikäläisen vakioaamupala :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, pitääpä testata seuraavalla kerralla :)

      Poista
  2. Pitääpäs itsekin testata noita gratiineja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä suosittelen, vaikka maku olikin normaaliruokaani nähden melko kermainen. Seuraavaksi taidan ottaa itse testiin parsakaali-/kukkakaaliversion :)

      Poista

Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi :)